Kalibreringsstatus

En hver behandling av fot, legg, kne, hofte, og ryggsmerter krever en grundig beskrivelse av status i bevegelsesystemet er før vi iverksette tiltak. Det vi ofte registrerer er at man iverksetter behandling uten å inkludere sammenhenger mellom teori og praksis, det er som jeg beskriver innledningsvis i min publikasjon, og som jeg står inne for.

«Fotens anatomi og kompleksitet er kommunisert isolert sett på teoretisk grunnlag (Gray`s Anatomy), og er belyses gjennom alle intervaller (Roger A Mann & Mosby), de biomekaniske, og funksjonelle aktiviteter i foten, og UX når vi går barbent.

Vi har gjennom «ny» kunnskap om skoens intervensjon hos det gående menneske (Haugaa, T) dokumentert at skoens påvirkes, og gir funksjonelle feilstillinger, og feilbelastninger i UX.

Vi vet også at litteraturen innen biomekanikk har en teoretisk tilnærming (Hoppenfeld, S, Mann & Mosby) innen bevegelse, gange som er godt illustrert og belyst om hva som er det optimale når vi går barbent (Lorentz, R 1987).

«Personlig mener jeg at det overfokuseres på teori på bekostning av behandling og tiltak, ja jeg vil påstå at det er 1000 sider teori, og 1 side behandlingsforslag«.

Jeg har fokusert på den praktiske siden av hvordan vi gjenskaper eller optimalisere bevegelse, funksjon, og aktivitet i UX ved hjelp av teknikker innen tester, aksekorrigering, muskelaktivisering, osv.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.