Pre hallux, sesamoidene.

En pre hallux er når vi får et «ekstra» ben ved Os naviculare som vist på røntgen. Vi kan se et rødt, hovent, område rundt naviculare, den «stikker litt ut. Når det gjelder sesamoidene undet MTPleddet er det viktig å vite at det er svært store variasjooner av disse. Vi har en tendens til å tro at de fleste har «normal» sesamoide, men sannheten er at de fleste har «unormal» sesamoide, dette kan gi opphav til sesamoiditt, incarnatus, rotasjon av stortåa, osv. 

2 tanker om “Pre hallux, sesamoidene.

    1. Hei Eva. Det er oftest medfødt, kan også oppstå som følge av skade. Behandlingen er en åpen Gibson med armene pekende freover. Den fungerer. Jeg har også erfaring med å avstøpe prehalluxen, og lage en mer permanent avlastning som festes på foten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.